Den latin-amerikanske historien er spennende, det er også maten, selv om den er helt annerledes enn vår.

Blogg Latin-Amerika Haugetun Folkehøyskole (6)Denne uken har vi hatt om latinamerikansk historie der vi lærte om både prekolonialisme, Columbus, kolinisering og frigjøring. Spennende!! Vi samarbeidet om noen oppgaver som vi la frem for klassen. Torsdag var vi på skolekjøkkenet og lagde «platanos fritos» også kalt «tostones», og vi laget «mangù». Alt er laget av store bananer som på norsk heter kokebananer. Når vi friterte bananskivene og spiste det med salt, grillkrydder, chilisaus og ketsjup minner det om pommes frites (!) og mangù ligner på potetmos. Ingen hadde prøvd dette før, men alle likte det. Dette er svært vanlig hverdagsmat i Dominikanske republikk og vi får nå et innblikk i matkulturen. Etter lunsj hadde vi spansk der vi er inndelt etter nivå og blandet med middelhavsklassen, god stemning!! Det siste vi gjorde fredag før høstferien var å ha en brainstorming hvilke tiltak vi kan gjøre for å øke motivasjonen, som allerede er upåklagelig stor, rundt sponsorløpet. Det var flere gode ideer, og vi landet på at vi skal prøve å få fabrikanter til å sponse oss med premier for f.eks 5, 10, 15 runder osv. GOD HØSTFERIE ALLE SAMMEN 😀