Klokken 07.00 fredags morgen stod klassen klar i skolegården for å ta bussen til flyplassen. Alle var like spente og ivrige, til tross for ulike forventninger og erfaringer med New York, dagens destinasjon. Den åtte timers lange flyturen viste seg for mange å gå lettere enn forventet da både film, serier og god mat ventet på oss på flyet.

Vel fremme i New York stod shopping på programmet, hvor transportmiddlene ble en overraskelse for mange.Tre store SUV-er ventet på oss ved hotellet og fraktet oss tur-retur Jersey Garden mall. På grunn av en tidsforskjell på 6 timer fra Norge var det for mange uvant å være på shopping kl.02.00 norsk tid, men gleden over å være i New York fikk mange til å glemme hvor trøtte de egentlig var.

150125_ Latin-amerika reise Haugetun Folkehøgskole

Etter noen timer med god natt søvn var gjengen klar for Manhattan.Til noens skuffelse hadde det lagt seg snø utover natten og gradestokken sunket mot null. Likevel var klassen med godt mot og klare for å ta NYC med storm. Central Park var dagens første stoppested, men på grunn av været var det ikke mulig å se skyskraperne fra parken. Etter å ha vandret gjennom parken stoppet vi ved Met steps, kjent fra Gossip Girl, før klassens shoppingløver var klare for å fylle posene med nye klesplagg og sminke. Vi fikk to timer på Times Square, hvor det ble tatt mange selfies før elevene rømte inn i butikkene for å shoppe og få i seg varme.

150125_ Latin-amerika reise Haugetun Folkehøgskole 2Neste stoppested var området rundt Fifth Avenue, hvor de fleste ønsket å shoppe mer. Vi fikk muligheten til å dra til Empire State building, men på grunn av dårlig sikt ble dette nedprioritert hos de fleste. Likevel ønsket vi (dagens bloggere) å ta sjansen for å oppleve New York «ovenfra», noe som viste seg å ikke bli så vellykket… Etter å ha kjøpt VIP billetter for å forsikre oss om at vi skulle rekke opp til toppen i løpet av de to timene vi hadde til rådighet, gikk vi opp i andre etasje med godt mot og klare for å ta heisen opp. Dessverre ble det her informert om minimal utsikt og at turen ikke var verdt pengene. Heldigvis fikk vi alle pengene tilbake, men måte forlate denne bydelen ved kun å ha vært oppe i Empire State Buildings andre etasje (resepsjonen).Til tross for mange kalde elever satt smilene likevel på plass da alle samlet seg for å dra til metroen som skulle ta oss til dagens siste stoppested.

Dørene viste seg å lukke seg noe raskere enn vi trodde, noe som resulterte i at fire av klassens elever ikke kom seg av, mens resten av klassen stod måpende på utsiden. Ved hjelp av en hyggelig amerikaner kom de seg av på neste stopp og opp i gaten hvor resten av klassen ventet. Heldigvis satt latteren løst hos alle, og elevene så på det som en ekstra opplevelse og erfaring. Broadway ble siste shoppingmuligheten i New York. Noen var mer slitne enn andre, og for noen ble de «tomme» lommebøkene en liten stopper. Som avslutning på dagen møttes alle for å gå gjennom en liten del av Chinatown til Little Italy hvor pizza stod på menyen. Til tross for mye venting for enkelte, ble alle mette og klare for å dra tilbake til hotellet. Med, for noen, flere kilo tyngre kofferter, og vekkerklokkene stilt på 04:45, sovnet de fleste raskt og var klare for å stå opp tidlig for å dra videre til turens neste stopp; Santo Domingo.