150429 Middelhavet Hellas Haugetun Folkehøgskole 3Dag 1

Vi gikk i land på Paros ved syv tiden. Klassen ble møtt av to hyggelige engelske personer som kjørte oss til hotellet. Etterpå var det klart for fellesmiddag. Plassen Sakis hadde tenkt å ta med klassen til var dessverre stengt. Vi dro derfor til et annet sted. Servitøren viste seg å være gresk/svensk, men skjønte ikke alle de ulike norsk dialektene våre. Servitøren ønsket at vi skulle bestille på engelsk så når svenske Ida snakket svensk ville han selvom ha henne til å snakke engelsk.

Dag 2

På frokosten ble vi møtt av hyggelige engelske kvinner som var klar for å gi oss en god start på dagen med god frokost. Vi fikk muligheten å gjøre det vi ville frem til kvelden hvor vi hadde planlagt en koselig desserte-date. Vi besøkte en kirke som hadde en grunn fra 600 tallet som imponerte. Etterpå gikk noen på den fine stranden mens andre dro på sightseeing i de mange trange gatene med småbutikker og gode kafeer. Denne dagen var det noen som prøvde ut smaksløkene sine. Sneiler og kanin sto på menyen. Sneglene smakte bedre enn de så ut. Etter middagen var det klart for fellesdessert på en stilig kafé. Det gikk i crepe, milkshake og belgisk vaffel. Med nok sukker innabords gikk vi videre til godteributikken. Tilbudet var variert med noen greske spesialiteter. Middelhavet ifjor var på åpningen av denne søte butikken.

150429 Middelhavet Hellas Haugetun Folkehøgskole 1Dag 3

Noen tøffe sjeler startet dagen med en topptur sammen med Rektor. Turen var 06.00 derfor ble det en liten gjeng på 7 stk. Resten sov til frokost. Etter frokost var det rundtur med buss på vakre Paros. Ferja tok oss over til småby koslige Antiparos. Her gikk vi mellom de hvite vakre husene. Antiparos ligger som en perle i Aegerhavet. På vei til en fjelllandsby besøkte vi en av Paros sine nedlagte marmorgruver hvor vi fikk plukke suvenirer. Vi dro så innom en avsidsliggende fjell landsby og tok en iskald brus servert av en koslig servitrise som het Manuela. Etterpå gikk turen til Paros fineste strand. Her snorklet vi i det krystallklare vannet og noen tok seg en matbit. Noen ble rastløse og begynte å løpe omkapp. Vi fant ut at det ikke alltid er guttene som er raskest.
Etter vi var pakket sakene dro klassen til Noussa som er kjent som den vakreste byen på Paros. Det var trange gater med koslige kafeer og en liten båthavn hvor vi møtte på en skilpadde. Vi kjøpte et brød og matet de skumle fuglene. Adrenalinet pumpet. Det var siste dag til rektor så han fikk velge resturant å spise på og fikk en liten oppmerksomhet fra oss alle sammen. Vi spiste og koste oss og gikk til sengs klare for reisen til Mykonos neste dag.