Selv om turen går mot slutten er vi ikke ferdig med flotte opplevelser og de siste to dagene skulle by på nye Rioopplevelser.

160417 studietur til New York og Rio Haugetun Folkehøyskole (7)Et av Rios høydepunkt var Kristus statuen. Statuen er nærmere 40 meter høye og står på toppen av et fjell som rager 700 meter over byens strender. Den ble ferdig i 1931 og er synlig fra alle steder i Rio. Vi tok minibusser opp den bratte og svingete veien til toppen. En ting er å se Kristus statuen fra byen, en annen ting er å være der. En utrolig gigantisk og mektig statue strakte seg nesten helt opp i himmelen. Utsikten var helt fantastisk med strendene, byen og Maracana fotball stadion langt der nede Etter det obligatoriske gruppe bildet satte vi kursen tilbake til hotellet og vår fantastiske Ipanema strand. Resten av ettermiddagen ble brukt av de fleste til å jobbe med brunfargen og slåss med de svære bølgene.

Beøk hos Karanba (3)For de fleste av oss er det nok Karanba som gjør størst inntrykk. Etter en fin opplevelse på torsdag skulle vi igjen ut til San Gonzales der Karanba ligger. Etter en deilig lunsj fikk vi en liten orientering om hva de norske frivillige gjør og hva dagene deres består av. Vi fikk også en flott gave fra Karanba som Tommy overrakte oss. Fem Karanba drakter, kalendere og et sponsorbevis laget av en kunstner her i Rio. Temperaturen lå nærmere 35 grader i dag også, så lang oppvarming trengte vi ikke. Kampen ble igjen en jevn og slitsom batalje. Når sand, svette, støv og solkrem blander seg og fyller øyer, nese og munn er det deilig med teknisk vannpause halvveis ut i hver omgang. I følge Tommy er det helt normalt når det spilles kamper her nede. Igjen ble det et marginalt tap, denne gangen 3-2. Innsats og tæl var det ingenting å si på. Etter kampen var det felles lagbilde med oss og Karanba. Vi har samlet inn nesten 40 par fotballsko og mange titalls drakter og T-skjorter som vi har tatt med oss hit ned. For en del av spillerne på Karanba ble det et fantastisk høydepunkt når de fikk et par fotballsko. Utrolig flott å oppleve så stor glede og takknemlighet. Mange store undersøkelser viser at brasilianerene ligg på topp når det gjelder lykke og glede, selvom mange ikke har det så godt materielt sett. Her har nok vi fra nord mye å lære, som ofte måler lykke ut ifra penger og velstand.
Dagen ble avslutta på ekte brasiliansk vis, med brasiliansk grill. Et fantastisk måltid der vi kunne fylle magene våre med grønnsaker, masse kjøtt, fisk og mye annet snadder. Noen avslutta måltidet med syk sterk chilli, noe de kanskje angra på?