Hver jul inviterer Haugetun ansatte med familie, styret, tidligere ansatte og elever til julemiddag. Et must og tradisjon for alle som er glade i Haugetun og en fin opplevelse for elevene som er der.

161214-julemiddag-pa-haugetun-folkehogskole-172I år starta middagen med et høydepunkt når vi fikk rektor Per Morten på overraskelsesbesøk. Han krydra en velsmakende middag med en hilsen fra Sunnaas og høytlesing av sin selvskrevne novelle “Julekrybba”. Andre innslag under middagen var mannskorsang, tale av styreleder, og både seriøs og morsom allsang og rektor Irene leda det hele med sikker hånd. Etter middagen var det tid for juletregang og nissebesøk. Stor stemning rundt treet og når en den nord-trønderske nissen ankom ble det ikke dårligere. Så var det tid for å gå ut av komfortsonen for både den ene og den andre. Lærerne gikk inn og ut av ulike kostymer og flere av elevene måtte også til pers. Utfra lydnivået i salen var det mange innslag som falt i smak.

161214-julemiddag-pa-haugetun-folkehogskole-11Etter en times underholdning satte vi kursen mot kirka for årets julegudstjeneste. Her slo SSS an tonen med flere vakre sanger. Julevangeliet ble lest, bønner bedt og lys tent før vaktmester Bjørnar gjorde det han kan bedre enn de fleste, sang O helga natt. Margareth prest sendte oss inn i jula med både gode ord og velsignelse og vi kunne returnere til skolen med enda mer julestemning enn vi trodde det var mulig å få. Gjestene reiste hjem, men elevene tok med seg et par tusen bilder inn i amfi og mimra til langt på natt.

Nå er vi klare for jul folkens. Takk for en flott kveld.