Mandag morgen reiste alle elever og lærere til det idylliske leirstedet Sauevika på Hvaler. Her skulle vi bare nyte Hvalers idylliske skjærgård og bli enda bedre kjent.

Det var fantastisk å ankomme Sauevika sjøveien denne mandags morgenen. Sol fra blå himmel og blikkstille vann gjorde sitt til at de fleste fant frem badeklær og satte kursen mot stranda så fort som mulig. Her var mulighetene mange. Noen tok seg en kanotur, andre tok en dukkert, enten via ring eller vannski, eller fra stupetårn eller stranda. Det var også en del som ble med Per Morten på båttur ut i havet. Uansett hva man valgte var mulighetene for å kose seg store. Utover ettermiddagen tok klassene med seg picnicmat og drog på klassesamlingene. Her var det ulike aktiviteter som ble gjort, men alle kosa seg på ulike måter. Deretter var det vollleyballturnering med høyt engasjement før vi koste oss med grilling av både hamburgere og pølser. Kvelden ble avslutta med “Ord i natten” av både Irene og Cristina før det ble både sang og spill utover natta.

Tirsdagen våkna vi til like blå himmel, men en del mer vind. Det frista ikke så mye med soling og bading, men det hindra ikke en del elever fra å teste vannski og ring. Vinden førte til at andre aktiviteter ble desto mer morsomme. Tur til Amerika, hvor vinden tok godt frista 20-30 elever, mens ca 50 elever var med på båttur ut i bølgene. Her rista det godt og de fleste var kliss våte når de kom til land.

Etter nok et godt måltid var det tid for en aktivitet de fleste ikke hadde vært borti før. Nå skulle det bygges pappbåter og engasjementet var stort. Etter to timer med iherdig bygging og enda litt mer mat var det tid for båtrace. Her imponerte både konstruksjonene og skipperne. Ti av ellever båter kom til mål og viste seg særdeles sjødyktige.

Denne kvelden ble avslutta med “Ord i natten” av Per Morten før mange trøtte elever krøp til køys, mens andre tynte sitt eget søvnbehov til langt på natt.

En super tur ble avslutta med rydding, vask og hjemreis onsdag formiddag.

Takk for turen folkens!