Når man skal oppleve Barcelona er det bare å utnytte tiden, for her er det mengder av opplevelser for enhver smak.

Dag 1

Første dagen vår i Barcelona landet vi rundt 12 tiden før vi tok bussen inn mot sentrum. Fra bussholdeplassen og til hotellet var det ca. 20 minutters gå tid i shopping gaten La Rambla. Det var en trøtt gjeng som ankom hotellet på ettermiddagen, men det hindret ikke de fleste fra å dra ut å utforske. Anne og Irene tok med seg en liten gruppe til et matmarked like ved hotellet. Der var det alt fra sjødyr, til smoothie og frukt til sauehode og oksetunge. Etter det ble vi splittet opp. Noen dro for å utforske mer, noen dro for å spise lunsj og noen dro på shopping. På kvelden møttes vi alle for å spise på buffè.

HPB blogg på Haugetun Folkehøgskole_1031

HPB blogg på Haugetun Folkehøgskole_0994Dag 2

Neste dag møttes vi alle etter frokost for å dra på guidet tur rundt i byen på sykler. På turen så vi mange av de fantastiske kunstverkene til Gaudi, en av Spanias store kunstere og nasjonale helt.

Etter det hadde vi fritid til å gjøre som vi selv ville. Da var det noen som ble med Irene på akvariumet, imens resten dro på stranden eller shopping. Etter å ha enten svidd av kortet sitt på shopping eller svidd kroppen sin på stranden møttes vi alle for å spise på en fancy restaurant.

HPB blogg på Haugetun Folkehøgskole_1073Dag 3

På den tredje dagen vår i Barcelona fikk en guidet gå tur av en tidligere hjemløs mann rundt i de mindre fine strøkene. Vi fikk et innblikk i hvordan og hvor hjemløse levde, og hvordan de skaffet mat. Etter å ha sett alle de fine kunstverkene til Gaudi dagen før ble det en veldig stor kontrast. Vi fikk et innblikk i en helt annen del av Barcelona som vi ikke ser så ofte. Etter sterke inntrykk spiste vi tapas på et lite suppekjøkkenet, noen som var ganske så sjarmerende og rustikt.

Etter dette hadde vi fritid igjen før vi møttes for å spise på Hard Rock cafè. Før Hard Rock café ble det tid til både shopping, stranden og dyreparken for de som ville.

Dag 4

Den siste dagen vår startet med at noen av elevene stod opp tidlig for å dra på Picasso museumet. Etter det møttes alle uten for Park Güell, som er en park designet av Gaudi. Der fikk vi baguetter og hadde et koselig morgenmøte med Anne, som hadde morgenord. Etter det gikk vi litt rundt i parken og så på kunstverk av Gaudi.

Da vi var ferdig i parken hadde vi fritiden igjen, og da dro en liten gruppe til katedralen og resten på stranden eller kikket rundt i Barcelona. På slutten av dagen møttes vi alle for en siste middag i Barcelona. Da skulle vi alle overrekke vår hemmelig venn gave. Det ble et koselig siste måltid sammen før vi reiser hjem fredag morgen.

Dette har vært en fantastisk tur med mange fine og sterke opplevelser! En bra siste tur med både HPS klassen og noen av Innovasjonsgutta.