Etter at Grenland hadde slått Haugetun 1 følte vi oss som underdogs når vi reiste nedover til torsdagens kamp. I forkant brukte vi litt tid på å snakke om den enkeltes arbeidsoppgaver og hvor viktig det er å ha troa på seier, og når kampen starta virka det som om vi virkelig hadde troa på dette.

I starten får vi kjørt oss ganske hardt av et presist Grenlandlag, men da jobber både midtbane og kanter utrolig godt defensivt slik at de sammen med forsvaret greier å ri av stormen. Innimellom kjøret til Grenland er det faktisk vi som skaper den største sjansen, når Martin, Kristoffer, Robin og Jonas kombinerer flott slik at sistnevnte kommer alene gjennom. Her kunne vi gått opp i ledelsen etter flott spill. Etter 12 minutter gjør venstrekanten til Grenland en god jobb når han kommer rundt Lasse. Han skyter fra spiss vinkel, men Robert redder. Dessverre er det Grenland som er først på returen og gir dem en fortjent ledelse. Etter scoringen overtar vi mer og mer av banespillet og når Bent slår en perfekt pasning inn til Joacim etter 20 minutter hadde det ikke vært ufortjent om vi tok ledelsen. Etter halvtimen er Lasse frempå når han tar en frekk tunnel og skyter fra 25 m, dessverre var det større Xavifaktor over tunnelen enn over skuddet. Selv om Grenland har sine sjanser er det fortsatt vi som har det meste av banespillet, men vi mangler presisjon på de siste pasningene. Den får vi etter 37 minutter, når Joacim legger perfekt inn til Bent som header mot krysset. Uheldigvis for oss har Grenland en spenstig og god keeper, som redder mesterlig. Like før pause får Robert vist at også vi har en god sisteskanse, når han redder mesterlig på en Grenlandgjennomløping.

Selv om vi ligger under til pause føler vi at dette er en kamp vi kan vinne, både fordi vi har hatt så mye av spillet, men også fordi laget jobber så godt for hverandre. Allikevel er det Grenland som starter andre omgangen best. De presser oss de første ti minuttene, men da er det godt å ha en reaksjonssterk Martin i mål, som varter opp med en fantastisk TV-redning. I motsetning til tidligere kamper er vi gode på defensiv corner, og vi er også nære ved å score på flere offensive cornere, ved både Jonas, Kristoffer og Labi.

Også i andre omgang er vi det førende laget, men vi får ikke hull på byllen før Henrik kommer inn og lager vei i den berømte vellinga. 1-1 kommer etter intens jobbing fra Henrik, hvor han tilslutt får slått ballen mellom beina på keeper og i mål. Like etter kommer Kristoffer igjennom på kanten , men avslutningen treffer dessverre nettveggen. Vi kommer også til flere sjanser fra kantene i denne perioden, men ballen vil ikke inn. Det vil den derimot ti minutter før slutt, når Dan spiller en bakromspasning til Henrik, som lurer offsidefella og kommer alene mot keeper. Her er han sikker. To minutter før slutt er vi nok engang glade for å ha reaksjonsevnen til Martin på streken. Grenland varter nemlig opp med et flott angrep som Martin redder mesterlig. Det siste som skjer i kampen er at Dardan vinner en hodeduell når han header til Martin, som igjen spiller Henrik mesterlig igjennom. Når han runder keeper og iskaldt setter ballen i mål kan vi juble for en viktig og morsom seier.

På en strålende dag får Henrik heder og ære for å score tre mål på 20 minutter. I tillegg gleder vi oss over at Lasse, Dan, Labi og Edvin gjorde jobben i forsvarsfireren også trekker vi frem banens tre beste spillere:

fotballa fotballa fotballa Jonas

fotballa fotballa Martin

fotballa Labi