Det ble en lang dag med soloppgang, dans, spennende besøk og bassengkos.

Klokka 05.30 startet dagen med at en stor gjeng gikk ut for å se på soloppgangen som vi har fått beskjed om at vi ikke kan gå glipp av. Dessverre var det overskyet, men vi prøver igjen i morgen. Etter en god frokost gjorde vi oss klar for åpen scene, ved at hele klassen danset zumba foran vakre Haiti, som ble sendt til Haugetun for å vises for de andre elevene. Etter dette gikk turen til legeklinikken i Haiti, der vi ble tatt godt i mot og fikk en omvisning rundt i klinikken av legen.

Bloggbilder fra Latin-amerika (1)

På klinikken har de apotek, tannlege, øyelege, laboratorium, operasjonsrom og medisinlager. Alle ansatte jobber fra 08.00-16.00, onsdag, torsdag og fredag. Øyelegen sjekker syn, og selger deg briller om det trengs. Han gikk på skole i Den Dominikanske Republikk, og kan nå snakke både engelsk og spansk.

Før man går inn til tannlegen må man sjekke om man er HIV positiv, om man ikke er det kan man få sjekke tennene sine med en gang. Er man HIV positiv, må man komme innom legekontoret en gang i måneden for å få medisin.

De mest normale sykdommene for barn er parasitter, fungus, malaria og tyfoidfeber. Det er det eneste legekontoret i den Nord-Østlige delen av Haiti, og de behandler alle, rike og fattige. Hvis pasientene har råd til å betale for legetimen sin, så tar de imot det de kan få, men vi er, som legen selv sa, mennesker alle sammen og det er ikke alle som har råd. Så de behandler alle, uansett bakgrunn og hvor mye penger de har.

Vi dro deretter ut for å spise lunsj også gikk turen hjem til hotellet. Noen badet i bassenget mens de andre tok seg en dusj og slappet av. Så var middagen servert, og i dag var det spaghetti som stod på menyen.

Det var en kjempe fin og innholdsrik dag, og vi er alle glade og fornøyde.

God natt fra Haiti!

Bloggbilder fra Latin-amerika (5)