Hvis du liker både byen og skogen, kafèbesøk og kanopadling, kan du få både i ”pose og sekk” på Haugetun!

Skolen ligger i Fredrikstad kommune i landlige omgivelser men allikevel sentralt midt mellom byene Sarpsborg og Fredrikstad. Fredrikstad og Sarpsborg har til sammen ca 150.000 innbyggere. I en radius på 10 min med bil, finner du fire store shoppingsentre, gågater, mange treningssentre, teaterscener, konsertlokaler, kinotilbud, osv,

Det tar ca 10 min å kjøre til Fredrikstad sentrum og 10 min til Sarpsborg sentrum. Det går buss hvert kvarter mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Det tar ca 10 min å gå fra skolen til bussholdeplassen som ligger på hovedveien mellom disse byene.

Kart Haugetun Folkehøgskole 2a

 

I distriktet finnes det et utall spisesteder, fra MacDonalds, Dominos og Nellys kebab til gourmetrestauranter, fra kinesisk til spansk mat. Langs bryggepromenaden i Fredrikstad ligger restaurantene på rekke og rad. I handlesentere og gågater finnes alle varianter av spisesteder og du kan velge hva du ønsker fra hundrevis av takeawaysteder.

Gamlebyen er Nord-Europas eldste bevarte festningsby. Her kan du rusle langs brostensbelagte gater fra 1600-tallet og finne cafeer og små håndverksbutikker. Gamlebyen ble grunnlagt i 1567 av Kong Frederik II og regnes i dag som Nordens best bevarte festningsby. Gamlebyen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende. Butikkene, galleriene og kafeene syder av liv, og gammel historie blir som ny når 1700-tallet møter nåtiden.

 

Kulturtilbud og aktiviteter

Fredrikstad er kjent som kulturby. Her arrangeres det ofte konserter og oppsetninger. Se visitoslofjord eller visitnorway for mer informasjon.

Se visitnorway for tilbud i Sarpsborg .

Fredrikstad kino har mange ganger blitt kåret til landets beste og byen har også et nytt Litteraturhus med arrangementer mange ganger i uka.

Rett ved skolen ligger Fredrikstadmarka, et flott turterreng med sine gangstier og lysløyper. I nærområdet finnes også tilbud som klatresenterbadelandbowlinglaserworld, og 3 km unna ligger Elixia, som er et veldig bra treningssenter. Vi samarbeider mye med Elixia, og våre elever får svært gode priser.