Fotball besøkte England for å få med seg litt ordentlig fotballkultur. En fantastisk tur med store opplevelser både i Manchester og Liverpool.

IMG_1924Allerede på flyplassen ble fotballstemningen satt da vi stod og venta på bagasjen sammen med Arne Scheie. Deretter tok glade taxisjåfører oss med til hotellet, der vi innlosjerte oss i store behagelige leiligheter. Den første dagen gikk med til litt vandring og spising i Manchester før vi tok en relativt tidlig kveld. For mange var det tirsdagen som var høydepunktet. Taxivennene våre frakta oss til Liverpool forholdsvis tidlig slik at vi skulle få ut billettene og ikke minst oppleve denne kule arbeiderbyen. Her kan vi spesielt trekke fram Albert Dock og områdene rundt den. Etterhvert tok vi oss oppover mot Anfield sammen med store deler av Liverpools befolkning, og stemningen utenfor stadion var elektrisk. Stemningen på stadion er vanskelig å beskrive, spesielt på The Kop der de fleste satt, men i filmen under hører dere hvordan det høres ut når Chelsea brant straffen mot slutten. Selv om resultatet ble 1-1 mellom Chelsea og Liverpool syntes vi at vi hadde fått med oss en stor happening. De som aldri setter sine føtter i Liverpool brukte dagen på Old Trafford, så de var også godt fornøyde med dagen.

 

IMG_1892

Dagen etter var det Manchester – Hull som stod på timeplanen. Dette innebar at vi hadde ganske god tid i Manchester. Den ble brukt på fotballmuseum, “Escape room” og ellers rundt omkring i byen. Når kampstart nærma seg forflytta vi oss til Old Trafford, som er en mektig opplevelse både fra utsiden og innsiden. Når Pogba, Zlatan og resten av stjernegalleriet entra banen var det nok en gang stor stemning. United greide derimot ikke å overbevise hjemmepublikummet om at de er et vinnerlag, så det var en skuffa supportergjeng som forlot 0-0-kampen. Det var allikevel en stor opplevelse å være der, den følelsen ble ikke mindre av at det ble selfies med Mata og Z-en til Zlatan på drakt.

En strålende tur med en strålende gjeng var over og vi reiste tilbake til Haugetun med nye opplevelser på CV-en.

Film

 

Film