Karanba, surfing, Kristusstatuen, Sukkertoppen, en magisk fotballkamp og en lite magisk avslutningsmiddag er stikkord som beskriver noe av de siste dagene i Rio.

Torsdag morgen drog en gjeng på surfekurs like etter morgensamling. Resten dro på Copacabana. Surfegjengen fikk virkelig kjørt seg i relativt store bølger, men fikk etterhvert en slags mestringsfølelse. Det var iallefall gøy å prøve det og digg de gangene det satt.

Etterpå drog vi til Karanba hvor vi spiste lunsj før vi hadde nok en fotballkamp. Vi hadde trua på seier idag, men med 3-0 i sekken etter et kvarter ble det tøft i varme og sand. Etter den tøffe starten var det allikevel en jevnspilt kamp hvor begge lag hadde sine sjanser. Eskil scora på et hardt frispark like før pause. Etter pause scora Karanba et mål og det samme gjorde vi. Lars gjorde et strålende forarbeid ute på kanten og fikk lagt inn til en velplassert Steve som satte IMG_8499ballen sikkert i mål. Etter kampen var det utdeling av drakter og fotballsko og gleden var like stor hos både givere og mottakere. Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad, viste seg som et korrekt sitat.

Fredag morgen drog vi rett til Kristusstatuen, som ligger på fjellet Corcovado (710 moh), og kan sees fra overalt i Rio. Karanba (som betyr wow) var følelsen vi alle fikk når vi kom opp og fikk se denne mektige Kristusfiguren, som er 40 m høy. Utsikten er enorm og opplevelsen var stor. Resten av dagen hadde vi til egen disposisjon. Noen gikk på stranda, mens andre kikka rundt i byen.

Lørdag tok vi for første gang fri etter morgensamling. Stranda fyltes opp av fornøyde Haugetunelever med solkrem, fotball og olje. Nærmere solnedgang dro vi til det nest største landemerket i Rio, Sukkertoppen. Her tok vi to høytsvevende gondoler før vi kom til toppen, hvor vi fikk se Rio by night. En fin avslutning på en god dag.

Søndag starta også som stranddag, og det gjaldt ikke bare for oss. Brasilianerne elsker strendene sine og på helligdager fylles det opp med glade folk, mengder av boder og om mulig enda flere selgere enn på hverdagene. Etterhvert reiste vi til Stadio Olimoic Joao Havelange, hvor vi skulle se Botafogo mot Resende. Gigantstadionet var langt fra fullsatt, men de 10000 som var der lagde et øredøvende liv. Det ble en magisk opplevelse, både pga spillere og tilskuere. Helt greit å oppleve en brassescoring når man først er i Brasil. Kvelden ble avsluttet med brasiliansk grill der vi kosa oss med fantastisk kjøtt av alle slag og typisk brasiliansk tilbehør.

Det har vært en fantastisk tur med mange flotte inntrykk og opplevelser og selv om vi har kosa oss fra start til mål, skal det bli godt å komme hjem.