2. Klassebilde ColosseumLørdagen startet kjempebra! Madeleine knuste en tallerken (det var et uhell!!), noe som førte til mange blikk fra de andre frokostgjestene og en meget ubehagelig stillhet… Elsa, Lene og Madeleine nektet å stå opp. Line prøvde å vekke sine tre søvnige romkamerater, men de tre trollene bare gjemte seg under dyna.  Troll nr. 1 hadde bursdag og fikk følgelig bursdagssang fra klassen i det hun gikk inn i entreen. Klassen dro deretter av sted til Colosseum og Forum Romanum.

Utenfor Colosseum sto det flere fyrer i legionærdrakt  (eller var de gladiatorer? O.o) og tok bilder med turistene. Etter å ha hørt den hårreisende prisen på 10 euro per bilde gikk de fleste fra klassen resolutt forbi. Hvis man ønsker suvenirer fra Roma ligger muligheten bokstavelig rundt hvert hjørne (med unntak av Colosseum siden den er rund og har ikke hjørner). Gatemusikere, mobile selgere og suvenir-boder var et hyppig syn i Roma. Selfie-stangen var et spesielt populært salgsobjekt. Det var mer enn én fra klassen som hadde en slik i kofferten ved hjemreisen…. Colosseum var stort, imponerende og fullt av turister ^_^ Selvfølgelig hadde de også en suvenirbutikk…. Etter å ha inspisert det verdensberømte amfiteateret gikk klassen  ut for å ta klassebilde. Rektor og Sakis bestemte seg for at det beste stedet å ta et slikt bilde var oppe på en høyde som var gjerdet inn med rød og gule varselbånd… Det ble ihvertfall et fin bilde.

150302 Roma Middelhavet reisebrev Haugetun Folkehøgskole (6)

3. Arkeologen ElsaForum Romanum var ytterst sjarmerende med en vakker triumfbue, gamle ruiner, grønne plener og trær samt strålende sol! 😀 Selv de som ikke var så interessert i Romas historiske bygninger var enige i at Forum Romanum bød på en deilig spasertur.

Etter dette var det fritid, og klassen delte seg i to. En gruppe ble igjen i Forum Romanum,  og den andre gruppen ble med Sakis til Campo de Fiori. Her var det utrolig sjarmerende, med mange små restauranter og et stort marked som tilbød både mat, blomster og billige suvenirer. Etter dette dro de fleste tilbake til Pantheon og turen gikk derfra til Romas store shoppingate,  Via Condotti. Noen valgte å gå innom de mange butikkene, mens andre dro innom severdigheter som Castilla de Angelo og turistfavoritter som Hard Rock Cafe.

På kvelden møttes vi ved hotellet for å dra på den store fellesmiddagen. Vi gikk avgårde til en stilig restaurant like ved Fontana de Trevi. Vi ble stuet nede i en kjeller (Dønn Dønn DØNN!), der vi spiste god mat og så på en artig Charlie Chaplin film. Trollungen vår hadde bursdag og fikk tiramisu-kake fra restauranten. Imidlertid ble det litt forvirring når kelnerne sang «happy birthday» mens klassen stemte i med «Hurra for deg som fyller…». Men etter at det gikk opp for klassen at italienerne ikke kunne den norske versjonen (som burde vært integrert i italiensk grunnskole) slang vi oss med på den engelske bursdagssangen (det er godt italienerne kan den i hvert fall…).  Kaken var veldig god! Den smakte kaffe 😀 Noen synes imidlertid det var mye etter en stor middag, men alle var enige om at den var utrolig god! Etter middagen tok vi en siste lille gåtur gjennom Romas gater med suvenir shopping og trasking. En fin avslutning på en fantastisk og opplevelsesrik tur.

6. Fellesmiddag