Etter å ha fulgt både rute og skjema på overfarten til USA og sett 2-3 filmer hver på flyet var vi klare for New York.

160408 studietur til New York og Rio dag 1 Haugetun Folkehøyskole (5)Vi ankom USA torsdags kveld kl. 19.00. Etter lange køer og endel venting kom vi frem til luksushotellet Quality Hotel 21.30. Videre gikk turen videre til den eksklusive pizzarestauranten Famiglia, hvor samtlige fikk brannsår i ganen og god pizza. Neste dag var det opp kl. 08.30 for å spise en god frokost. Deretter drog vi videre til minnestedet etter 9/11 hvor vi fikk en guidet tur på 9/11 tribute center. Vi fikk høre en sterk historie fra Steve som hadde vært i 62 etasje da flyet traff. Han jobber som frivillig guide på minnesenteret til minne om alle som omkom under denne tragiske terroraksjonen.

Etter dette fikk alle frie tøyler i New Yorks gater til å shoppe og utforske byen. For gutter fra Hurum og Stjørdal er dette et paradis, noe som ble bevist når de ble observert i jentebutikken Victoria´s secret. Det var flere som kjente at lommeboka fikk svi, men sånn skjer når motebevisste fotballgutter spankulerer gatelangs på Broadway.

160408 studietur til New York og Rio dag 1 Haugetun Folkehøyskole (8)Kvelden starta med et deilig måltid og fantastisk utsikt utover Hudson river før turen gikk videre med Staten Island ferry der vi fikk se Manhatten skyline fra et perspektiv som ville gledet de fleste. Vi passerte også en opplyst Frihetsgudinne før vi satte kursen mot hotellet vårt.

Alle var fornøyde med første dag i storbyen og vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med hva New York har å by på.

Dagens gode gjerning: En uheldig person mistet telefonen sin i en taxi. Taxisjåføren returnerte til hotellet senere den kvelden og gav sitt private telefonnummer så man kunne få tak i ham. Det hele fikk en typisk amerikansk ending når mobilen ble returnert og alle var fornøyde.