Da vi kom på skolen etter jul, var det tid for å tenke på turnè.  Vi måtte tenke konkret og jobbe målrettet frem til uke 6 hvor vi skal reise.

Hva skal vi ha med av låter?  Hvordan skal vi arrangere dem? Vil sangen passe min stemme?  Fungere låtene sammen i forhold til konsertene og publikum vi skal møte?  Hva er det sangen ønsker å formidle?  Dette er spørsmål vi måtte prøve å finne svar på.

Noe frustrasjon måtte vi tåle, det er så mye fint å velge i. Vi har lært mye i denne perioden om vår egen stemme, og vi har prøvd oss inne ulike sjangere. Når det kom til å velge låt, så måtte vi tenke på hva vi ville mestre best, og hvor mye vi skulle utfordre oss selv? Klassen har hatt noen runder for å finne den settlista vi nå har landet på, men vi er veldig fornøyd med den variasjonen det ble. Det har blitt noen timer med terping av stemmer og jobbing med tekster, så når vi møtte bandet var spenningen stor. Ville vi finne fram til en felles tanke om måter å løse sangene på?

Det var veldig gøy da vi i forrige uke møtte musikerne. Vi rigget oss til med forsterkere, trommer, mikrofoner, kaffe og te. Ja, vi storkoste oss gjennom de ene låten etter den andre.  Det var som om sangene fikk nytt liv.

Nå er det tid får å møte publikum. Vi starter på Haugetun, reiser så til Drammen, Hamar, Lillehammer, Gausdal, Valdres og Son som siste sted. Konsertene vil være på videregående skoler og folkehøyskoler. Forventningene er store, og vi må nok være ærlige å innrømme at det også er en del spenning, ja litt skummelt. Vi skal rigge lyd, holde konsert, støtte hverandre og ikke minst dele musikkglede.  Vi gleder oss, tror dette vil lære oss mye og gi oss mange fine opplevelser sammen!