Vi har hatt flotte og innholdsrike dager i verdensmetropolen New York. Programmet har variert fra basketball via joggetur i Central Park til gospelmesse i Brooklyn.

Etter en god frokost på Doubletree by Hilton, et hotell like ved Times Square, satte vi oss på subwayen retning downtown. Første stopp var Ground zero og 9/11 tribute center. Det gjorde inntrykk å se alle navn ved fossefalla og å møte Mike, en av brannmennene som gjorde en heroisk innsats under angrepene. Før dagen var omme utforska vi byen på egenhånd før vi møttes i toppen av Empire State Building for å se Manhatten by night. For et bygg og for en fantastisk utsikt.

Dagen etter starta vi med både løping, sykling og gåtur i Central Park. Selv om gresset ikke var grønt myldra det av folk, så vi kan bare tenke oss hvilket folkehav det er der om sommeren. Etter en flott tur fortsatte vi å oppleve byen i grupper. Noen valgte Madame Taussaud, noen Naturhistorisk museum, noen shoppa og noen tok selfies. Felles for alle var at vi bikka 20000 steg på skrittelleren. Når kvelden nærma seg var det nok en gang tid for å møtes. Nå var det fellesmiddag på Hudson Eats før vi tok turen ut på Hudsonelva for å se Manhatten skyline og Friehtsgudinnen.

Søndag morgen reiste vi til Brooklyn for å delta på en gospelgudstejenste. Med 200 engasjerte sangere i koret ble det et voldsomt trøkk og det var virkelig en opplevelse for livet. Veien tilbake til Manhatten gikk over den legendariske brua Brooklyn Bridge. I strålende sol ble det en flott tur og her ble det virkelig knipsa selfies. Noen fikk med seg to basketkamper denne dagen, men flertallet nøyde seg med en. Det ble dessverre to hjemmetap, men show kan de lage i New York.

New York-oppholdet ble avslutta med en liten tur til FN-bygningen før vi satte oss på flyet til Rio. En fornøyd gjeng hadde opplevd mye i ”The big apple”, men var nå klare for en ny flott by.