130422_England_Haugetun Folkehøgskole (3)Vi landa sent på Stansted og rakk bare litt kveldsmat på KFC og Burger King før vi sovna på Days Hotell nær flyplassen. Morgenen etter satte vi kursen mot Liverpool i våre flotte syvsetere. Med Stian og Lars Petter som kartlesere kunne det ikke gå galt (mer enn en gang). I Liverpool fant vi parkeringsplasser bare 100 m fra Anfield og vandret rundt utenfor stadion for å suge inn inntrykka av dagens storkamp. Etter å ha funnet oss vel til rette på tribunen ble kampen sparka i gang, men til vår store forskrekkelse var det Chelsea som tok initiativet i kampen og etter hvert også ledelsen. Stemningen var elektrisk på tribunen og når Liverpool starta andre omgang med massivt press og utligning kokte det virkelig. Dessverre tok Chelsea ledelsen igjen og de fleste hadde nok gitt opp Liverpoolpoeng i denne kampen, men Suares (som for øvrig bet Ivanovic i armen) ville det annerledes og 6,45 på overtid utlignet han til 2-2. The Kop ropte så man kunne få øresus, men det brydde vi oss lite om, for dette var en opplevelse for livet. Etter kampen holdt vi oss i området og etter hvert stilte vi oss opp der spillerne går ut for å få signert litt skjerf og program. En stor dag for alle Liverpoolsupporterne ble avslutta på Pizza Hut i sentrum.

130422_England_Haugetun Folkehøgskole (1)Morgenen etter satte vi kursen mot Manchester og Trafford Senter, et av Europas største kjøpesenter. Vi lot oss imponere over dette vanvittige senteret som har 25000 parkeringsplasser og 34 000 000 kunder i året. Etter noen timer med shopping tok vi bussen til sentrum av Manchester hvor vi også fikk shoppa litt før turen gikk til Old Trafford. Med seier i kveldens kamp ville United vinne Premier League, noe de fleste av oss håpa på. Allerede etter halvannet minutt virka det som om gullet var sikra for da avslutta van Persie et fantastisk angrep til 1-0. Kort tid etter scora han århundrets mål ifølge Fergusson når han banka inn 2-0 på hel volley og før sidebytte fullførte han hat-tricket sitt. Det ble ikke flere mål i kampen så det var helt greit for oss at alle måla kom på vår side. I likhet med gårsdagens kamp ble denne en fantastisk opplevelse. Sammen med 76000 elleville Unitedsupportere kunne vi feire gullet med å synge “We are the champions”. Det ble sent før vi kom i bilene, men det gjorde jo ingenting for vi skulle bare bruke natta på å kjøre tilbake til Stansted og sjekke inn på flyet.

En fantastisk tur med uforglemmelige opplevelser og flotte elever ble avslutta med en trøtt bil/fly/busstur hjem. Takk for turen.

Sjekk stemningen på Old Trafford (til info er Even og Stian Liverpoolsupportere):