Crossfit, muskelteori, kosthold og bevegelighetstrening i nytt klasserom:) 

November og desember byr på litt lavere temperaturer og vi i Puls har trukket inn for litt tyngre styrketrening på Crossfitsenteret plankebyen crossfit.

CrossFit er ikke et spesialisert fitness program, men et forsøk på å optimalisere alle de fysiske egenskapene hos et menneske. CrossFit-ere er spesialister på ikke å spesialisere. Ved å kombinere kondisjon, turn øvelser og olympiske løft, utformes ulike programmer, hvor det er konstant variasjon. I år var vi så heldig å få trene med Joacim, som er en meget dyktig crossfit instruktør. Han kjørte oss gjennom ett par harde økter og selv om vi alle var ganske slitne ble det vedtatt at vi ønsker noen nye økter med ham etter nyttår.
På skolen har vi teoretisk og praktisk tatt for oss enkelte muskelgrupper. Vi har snakket og trent ulike øvelser og jobbet med teknikk.

Back to basic er en kombinert styrke og utholdenhetsøkt, som elevene hvert år blir utfordret til hvor mange runder de klarer. Det er stort sett over Nyttår at vi kan se at 2 runder blir til 3 da kondisen begynner å øke. Dette året har allerede gjengen begynt å snuse på fire runder, noe som lover godt for 2018.

Ett sundt og godt kosthold er viktig for god helse og restitusjon etter treningsøktene. Vi har snakket om hvordan mat omdannes til energi i kroppen vår. Kroppens behov for karbohydrater, fett og proteiner og de ulike trendiettene. Vi har også snakket om viktigheten av å tenke på væskeinntak og rehydrering under og etter trening.
Fredagene er avsatt til kondisjonsøkter for Puls og Bernt har kjørt spinningtimer med Puls og FUS på Elixia.
Denne høsten har også puls fått sitt eget klasserom i form av en speilsal på skolen. Innvielse av vårt nye lyse parkett-rom ble gjort av Aasne, som dette halvåret har gitt oss utfordringer både i form av styrke og bevegelighets økter.
I slutten av desember var flere av puls elevene med på frivillig fotballtur til England, og vi andre avsluttet dette Puls semesteret med en deilig Julelunsj sammen med de fotball guttene som var igjen på skolen.
Nå ser vi frem i mot Nytt år og nye treningsøkter i 2018:)

Film

Film