Det ble mange inntrykk til ettertanke når vi vandra rundt og fikk se Haitis fattigdom på nært hold.

160203 blogg dla Bendik og Helen Haugetun Folkehøgskole (7)Dagen startet med at vi gikk nedover mot byen, og vi fikk se fattigdommen på nært hold. Med oss hadde vi James fra hotellet som passet på oss, og som stoppet trafikken for oss hver gang vi skulle passere veien. Menneskene vi møtte på var utrolig hyggelige og imøtekommende, alle hilste og gav oss store smil. Det første stedet vi gikk til var et marked der de solgte ulike typer grønnsaker og kjøtt. Det kriblet av mennesker der, og det var søppel over alt.
Elven som renner gjennom byen var overfylt i søppel og dyr. I store deler av byen luktet det råttent og avføring. Vi var også innom et marked der flere mennesker solgte selvlagde gjenstander som maleri, armbånd og div andre pynteting. De var veldig ivrige da vi kom, og vi fikk lagt igjen en del penger der, noe som er bra siden de har laget alt selv og er det eneste de lever på. Siste stopp på turen var vi på restaurant og spiste baguette til lunsj, restene la vi i poser og gav til store og små som vi møtte på vei hjem til hotellet.

160203 blogg dla Bendik og Helen Haugetun Folkehøgskole (8)Senere på kvelden ble det dekket på med langbord i hagen til oss, og vi hadde en herlig haitiansk aften med kylling og ris, servert med platanos. Etter middagen satt vi rundt bordet og pratet om dagen vi hadde hatt med ulike inntrykk som skulle bearbeides, mange hadde mye på hjertet som var viktig å få delt med de andre.
På turen hadde alle i klassen med seg en flaske vann hver for å holde oss hydrert, noe som utrolig nok var veldig ubehagelig. Vi gikk rundt med de flaskene foran folk som faktisk ikke har like god tilgang på vann som det vi har, mange av oss følte veldig på det.
Kontrastene mellom vår luksus på toppen av fjellet og hverdagen til en standard haitianer er enorm, vi fråtser i mat som vi får servert, mens de sliter seg ut i varmen for under en dollar dagen for å brødfø en hel familie.