Fredag var det stor variasjon i timene på HPS, med både atferdspedagogikk, konsekvenspedagogikk, spill og diskusjon.

160112-blogg-for-hps-pa-haugetun-folkehogskole-6Først var det time om atferdspedagogikk og konsekvenspedagogikk. Klassen ble så delt i to der de som ville skulle spille ut tre forskjellige case/historier med bruk av de ulike pedagogikkene. Dette ble både lærerikt og morsomt!

Så var det tid for litt spill og moro der klassen ble delt i fire og konkurrerte mot hverandre om den gjeve tittelen “vinnere av Brainstorm”. Dette spillet går ut på at man får et tema som laget skal skrive ned hva de tenker på når de hører ordet i løpet av ett minutt. Man teller så opp poeng man får basert på hvor mange man har av en gitt liste på ti ting. Skal si det var ivrige elever med mye kunnskap om alt fra disneyfilmer til hva man forbinder med ordet “morgen” til grønnsaker. Som vanlig vanket det premie til vinnerlaget.

Gruppene fikk så i oppgave å forberede et innlegg om et tema som kan engasjere klassen til diskusjon. Her blir det spennende diskusjoner framover om blant annet “Kan alle bli det man vil?” “Er det greit med plastisk kirurgi?”

Takk for nok en fin, morsom og lærerik dag sammen!