Å dra til New York for første gang var egentlig litt som å møte en kjendis. Alle vi som ikke hadde vært der før satt nok med en følelse av at vi lurte på om det var like magisk som det det er på skjermen.

160202 blogg latin-amerika Tessy Haugetun Folkehøgskole (7)Å dra til New York for første gang var egentlig litt som å møte en kjendis. Alle vi som ikke hadde vært der før satt nok med en følelse av at vi lurte på om det var like magisk som det det er på skjermen. Men selv om vi aldri hadde følt oss så mye som turister når vi først stod midt i Times Square og nesten måpte etter de gule taxiene og gigantiske skyskraperne, så kom også følelsen av at vi hadde vært her før, og sett alt før. For det er jo ikke bare byen og severdighetene som er kjente, men hele personligheten til New York. Kanskje det er derfor besøket føltes ut som en reunion med en by vi aldri hadde vært i. Vi kjente alt fra historien og språket, til klesmerkene og matkjedene fra før. Når sant skal sies var det samtidig mye som var annerledes. Alt i New York er tre ganger så stort som det er andre steder: Det var 13 kasser på McDonalds. Det tok 3 timer å shoppe seg gjennom Victoria’s Secret. Og det var 8 filer på motorveien. For ikke å nevne at sikkerheten var en helt annen enn det vi er vant til: Det var bevæpnet politi på flyplassen, på shoppingsentrene, og i Times Square stod de med maskingevær. Det positive var at det var mange fremmede amerikanere som slo av en prat: I dokøen, på gata i Manhattan, og på flyet.

160202 blogg latin-amerika Tessy Haugetun Folkehøgskole (16)Én og en halv dag er ikke nok til å oppleve halvparten av byen en gang, men noen ting fikk vi jo gjort annet enn å shoppe og spise: På dagen tok en gjeng av oss 3 heiser opp til 112 etasje i Empire State building, og fikk se ett av USAs beste utsikter i kjempefint vær. Og på kvelden dro hele klassen på Ground Zero, som er minnesmerke for tvillingtårnene og 911. Når turen til slutt gikk videre til Santo Domingo var det nok flere som ikke var helt klare for å gi slipp på storbyen, men den dominikanske varmen lokket, og når vi endelig kom fram var vi klare for nye eventyr.
Håper dere har det bra hjemme! KLEM FRA DLA💃🏾