Onsdag reiste hele gjengen til Sauevika på Hvaler, et idyllisk sted ytterst i den Østfoldske skjærgård.

Det var med store forventninger, og fortsatt litt spenning, elever og lærere reiste til Sauevika. Her skulle det mingles og samarbeides i mange ulike former, og mest sannsynlig ville komfortsonen bli utfordra litt.

Etter busstur og en kort båttur ankom vi leirstedet, hvor vi ble møtt med deilig lunsj. Deretter var det tid for uteaktiviteter av ulik art. Noen gikk en tur til “Amerika”, mens andre fikk et lite adrenalinkick med småbåt i bølgene. Bocciakulene trigga konkurranseinstinket hos noen og var også en fin måte å hilse på nye elever, i likhet med både volleyball og kubb.

Etterhvert gikk aktivitetene over i klassesamlinger hvor de ulike klassene tok med seg rundstykker og dro på picnic. Noen på brygga og andre på svaberga utover. Her varierte aktivitetene fra krabbefiskekonkurranse til teatersport og andre konkurranser, men hovedpoenget var småpraten man fikk der en var. Den første kvelden ble brukt til ringleker med høyt engasjement, kort, brettspill og generell hygge før det hele ble avslutta med en kort kveldssamling.

Torsdag våkna vi opp til strålende sol som selvsagt måtte brukes for alt den var verdt. Det ble ring etter båt for noen, mens andre testa badevannet som var overraskende varmt. Nok en gang var det store bølger på havet, og de måtte jo utforskes, i tillegg til at det ble arrangert høytidlig boccia og volleyballturnering. Etter lunsj skulle 10 ulike grupper forsøke å gjøre det umulige mulig. Det skulle lages pappbåter hvor det skulle kåres vinnere i en fartsdisiplin og en designklasse. Det var ingenting å si på innsatsen rundt omkring og det var bare såvidt gruppene hadde tid til å spise suppe. Spenningen var til å ta og føle på når båtene ble sjøsatt og skulle padles 50-100 m. Det skulle vise seg å gå overraskende bra, så hele 8 av 10 båter kom i mål og noen av dem kunne fortsatt lenge før de gikk ned.

Mot kvelden var det tid for nye utfordringer i gruppene, det skulle nemlig lages TV-kveld. Både kreativitet og engasjement var stort og etter en velsmakende middag var det bare å benke seg foran “TV-en” og glede seg. Det hele starta med stippenes “Må vi virkelig danse” før elevene overtok scenen. Her fikk vi hele spekteret fra “Farmen” via “20 spørsmål” og “X-faktor” til “Grevinnen og hovmesteren” før lærerne avslutta med “Norge rundt”. En fantastisk morsom kveld hvor mange vågde å by på seg selv.

Neste dag var det spising, rydding og vasking før en trøtt gjeng satte seg på Haugetunbussene igjen. Takk for en super tur folkens.