Etter en hel uke med shopping, mange nye opplevelser, inntrykk og ikke minst mye god mat, var det virkelig på tide med avspenning. Da er det vel ingenting som passer bedre en Bikram Yoga?

IMG_2842En slik type yoga foregår i et varmt rom, mellom 40 til 50 celsiusgrader, som i hovedsak varer i 90 minutter. Vi derimot valgte å bare kjøre 70 minutter, og synes at det var lenge nok. Da vi først gikk inn i rommet vi skulle trene i, var det litt forskjellige reaksjoner. Noen syntes temperaturen var deilig, andre ubehagelig varmt, mens flesteparten syntes det var en helt ok temperatur. Instruktøren tok oss med på en økt som utfordra fleksibiliteten og balansen våres, men ga oss og tid til å puste dypt inn og ut, og senke skuldrene. Etter en herlig økt, hadde vi fått løst opp stive muskler i hele kroppen og når vi da fikk satt oss ned å slappa av, ble flesteparten av oss helt døsige.

 

Rett etter yogaen tok vi t-banen opp til Sjømannskirken i New York for å høre litt om arbeidet de gjør og spise lunsj. Vi ble møtt av en mann som fortaltelitt om arbeidet til Sjømannskirken. De holder bryllup, konfirmasjon, søndagsskole og har overnattingsmuligheter. Det er også folksomt når det er 17.mai og Julaften. Sjømannskirken er også til hjelp om det skulle skje noe. Om en buss med en folkehøgskole hadde vært involvert i en ulykke, så hadde de fått kontakt og hjulpet i den grad de kan. Noen søndagskvelder har de et opplegg for unge, norske studenter hvor de holder quiz og spiser taco, kjøttkaker eller gryterett.

Sjømannskirken består av åtte ansatte og flere frivillige. Det er et sosialt samlingspunkt i en hektisk storby, noe som kan være til god hjelp for nordmenn i New York. Når vi kom på besøk fikk vi servert varm mat og rundstykker i motsetning til all burger og pizza vi har fått i oss i løpet av turen. Det var en hyggelig atmosfære og vi følte oss velkommen.

IMG_2873

På kvelden var det endelig klart for et av høydepunktene; musikalen Wicked!
Teatret lå bare noen kvartaler unna hotellet og det gjorde våre slitne føtter godt etter mange dager med gåing.
SSS gledet seg veldig til musikalen, men forestillingen var en fornøyelse for alle! Vi var veldig imponert over sang og skuespill, sceneoppsettet/kulisser og ikke minst lyd og effekter. Musikalen hadde et bra konsept og budskap, og omhandlet kampen om å gå imot strømmen og det samfunnet mener en skal være i tillegg til å ta rette og sanne valg til tross for litt tøffe konsekvenser. Alt i alt en veldig fin opplevelse. Anbefales på det sterkeste hvis en er interessert i å bli med på en eventyrlig, morsom og lærerik opplevelse.

Etter en dag full av spennede opplevelser dro vi tilbake på hotellet for å pakke og gjøre seg klar for hjemturen.
Det var på tide å si hade til det hektiske og yrende livet på Times Square og vende nesa hjem mot Haugetun.