Første dag på Amigitos idag. Vi var noen som skulle ta med oss de minste barna på utflukt, mens de andre skulle være igjen på skolen.

På turen skulle vi ta zipline, en «heis» som frakter oss langt opp i fjellet. Da vi først kom frem til Amigitos ble vi møtt av smilende barn som tok oss godt i mot. Vi skulle dra ganske med en gang, så vi satt oss i en bil som så ut som en safaribil. Barna sang og lo, og skapte bare god energi hele veien. Jeg var overrasket over hvor lydige og snille disse små barna var. Da vi var framme sto vi i kø for å ta denne ziplinen, da var det noen som spilte lokalmusikk, og mange av barna danset som bare det, det var fint å se. Da vi var kommet oss i ziplinen og kjørte oppover i fjellene, var det mange store øyner å se på barna. Utsikten var nydelig. Det tok ikke mer enn 6/7 minutter før vi var oppe, da gikk vi litt rundt og kikket på utsikten, før vi var på vei ned igjen. Bilturen tilbake til skolen var litt vel annerledes enn bilturen frem. Det var ikke snakk om sang og energi til 1000. Nesten alle barna sovnet i fangene våres, så det ble en ganske så rolig biltur hjem. Alt i alt var det en veldig fin opplevelse med nye inntrykk.

Vi som var på skolen, ble først vist rundt på skolen. Deretter gikk vi sammen med de mellomste og eldste elevene til en elv som lå rett ved skolen. På vei ned til elven, viste elevene stolt hvor de bodde. Husene besto av små skur. Noen hadde dører og hos noen kunne man se rett inn i huset. Når vi kom ned til elven lekte vi litt og ble litt kjent med elevene. Da vi så elven kunne vi se at det var grumsete, den hadde en brunlig farge pga at den var forurenset.

Elevene var imøtekommende og snille, og viste oss stolt området der de bodde. Etter vi hadde vært ved elven gikk vi tilbake til skolen og spilte fotball. Elevene på skolen utfordret oss til fotballkamp, men vi tapte dessverre.. Stemningen var fortsatt bra etter kampen og vi gikk sammen tilbake til skolen og fikk mat som vi spiste sammen med elevene.

På kvelden dro vi litt utenfor byen til en indisk/dominikansk restaurant. Vi satt ute, på puter i en sirkel og hadde palmeblad som tallerken. Vi fikk en treretters middag som vi spiste med bare hendene. Det var utrolig godt og spennende! Etterpå dro vi hjem og sov, alle var svært sliten.