Etter en lang reisedag, og en natt med litt variert søvn, var vi klare for vår første dag i New York.

160409 studietur til New York Haugetun Folkehøyskole (3)Første stopp var 9/11 memorial. Her fikk vi omvisning. Vi fikk se hvor Twin Towers hadde stått før 9/11, og se navnene til de som døde. Det var veldig sterkt å få høre historien til en av de overlevende den dagen. Vi kan trygt si at ingen gikk ut uberørte.

9/11 memorial inneholdt et museum der vi kunne lese hilsener fra pårørende å se vegger fylt med bilder av mennesker som mistet livet den dagen.Det gjorde sterkt inntrykk å se klær og gjenstander fra åstedet.

Etter en morgen med mange inntrykk fikk vi fri, og mulighet til å utforske byen på egenhånd. Mange dro til SOHO, Little Italy og andre deler av Downtown. Det ble en del shopping og sightseeing samtidig som vi fikk utforsket undergrunnssystemet i byen.

160409 studietur til New York Haugetun Folkehøyskole (5)

 

Det ble fellesmiddag på Hudson eat, med fin kvelds stemning, god mat og utsikt over havet.
Etter en lang og gøy dag i storbyen tok vi en båt, her fikk vi se Manhattan fra sjøen, og ikke minst frihetsgudinnen på nært hold. Det var veldig gøy, og alle prøvde å få tatt det beste bildet. Da vi kom i land var klokken mye, og alle lengtet etter hotellet og sengen.Vi ville være godt uthvilt til en ny dag i storbyen.

 

160409 studietur til New York Haugetun Folkehøyskole (4)