Så var endelig åpningsdagen her. Vi på Haugetun har gleda oss veldig til å treffe årets gjeng og er klare til å gjøre alt for å gi elevene et år for livet.

Spenningen er til å ta og føle på når den ene etter den andre vandrer inn i tunet, med foreldre og kofferter på slep. Først treffer de stippene, som følger dem til rommet. Etterhvert dukker det opp en romkamerat og så et par klassekamerater. Man lærer et par navn for så å glemme dem igjen fordi man måtte lære enda flere navn. Deretter er det tid for litt kaker og kaffe, og praten begynner å gå rundt bordene.  Etterhvert forflytter hele følget seg bort til gymsalen hvor rektor ønsker velkommen og både lærere og vaktmestere opptrer med alt fra piano til diktlesing. En hyggelig samling går over i klassesamlinger hvor lærerne forteller litt om året som ligger foran. Når den er over fortsetter hilserunden over et deilig koldtbord før foreldrene sendes på dør og elever og lærere nok en gang samles i gymsalen. Plutselig er det ti hakk mer uhøytidlig og programmet varierer fra navneleker til fantasi og videre til lærerbingo. Selv om man fortsatt ikke husker så mange navn har de fleste sagt hei til utrolig mange mennesker når samlinga er over og det er en trøtt gjeng som vandrer bort i matsalen for å avslutte dagen med pizzasnurrer og frukt.

I skrivende stund tyder lydnivået fra peisestua på at det er mange som har blitt husvarme i løpet av de første 10 timene på huset og om kort tid starter en ny dag med uendelig mange muligheter. Takk for en strålende dag og god natt.